torsdag 3 december 2009

Han drömmer iskalla drömmar!

Är det någon som övernattar på ishotellet i Jukkasjärvi som åsyftas? Nej, det handlar om äventyraren Ola Skinnarmo som igår föreläste i Sollentuna om sina äventyr I spåren av Nordenskiölds seglats - med miljön i fokus. Ola Skinnarmo bjöd på sig själv och många skrattade gott åt kommentarer som "det är klart att en halvfet göteborgare var en lockande måltid för isbjörnen".
Men det var inte bara skratt denna förmiddag utan också en allvarlig påminnelse om vad som händer med vårt klimat.
I Arktis är klimatförändringarna extra tydliga. Arktis havsis har de senaste åren sommartid drastiskt minskat.Det är synnerligen allvarligt eftersom Arktis är det kylsystem som gör att resten av jorden ska fungera.
Arktis är under förändring, och det kommer att påverka isbjörnarna, urinvånarna och också dig och mig.Framtiden ligger i miljötänkande, utsläppsregler och förnyelsebar energi. Det handlar då inte bara om förbud och begränsningar. Än mer gäller det uppfinningar, nyskapande och steg framåt.Många människor visar idag att de har miljöaspekten högt på sin dagordning. Och som Ola Skinnarmo säger: "Gå utanför din egen klimatzon, sätt höga mål för väldigt lite är orealistiskt!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar