måndag 8 mars 2010

Anders Arborelius, Barbro Lindgren och Ny Gemenskap.

Eldsjälen Margareta Thunberg har fyllt sjuttio år och firade med att bjuda in till en Lyrik och musikstund i S:ta Eugeniakyrkan under rubriken
"Jag vill störa i din tystnad". Istället för presenter skänktes gåvor till föreningen Ny Gemenskap som hjälper hemlösa och missbrukare i Stockholm.Det var ett välbesökt arrangemang där man i vimlet kunde se katolske biskopen Anders Arborelius,professor Erwin Bischopberger, författarna Barbro Lindgren och Gunilla Lundgren. Barbro Lindgren medverkade bla med att läsa några kapitel ur sina böcker. Alla som hade småbarn på åttiotalet kommer väl ihåg de underbara böckerna om Max och om Sparveln.
Jubilaren själv läste egna dikter och berättade om sitt arbete bland de utslagna. "Det spelar mindre roll vart man bor bara man är hemma inuti" var ett budskap hon förmedlade till sina gäster.Om alla hade samma brinnande hjärta för människor på samhällets botten som Margareta skulle världen se mycket annorlunda ut.Hon har verkligen i ordets rätta bemärkelse "tagit vara på sin broder".

Biskop Anders Arborelius och jubilaren Margareta Thunberg.
Författaren Barbro Lindgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar